Φιλοσοφία

Έχει ειπωθεί ότι η δημιουργικότητα είναι μία εξ’ ορισμού επαναστατική πράξη. Αν αυτό είναι αλήθεια τότε η σωστή παρατήρηση του υφιστάμενου οδηγεί στην φαντασία του τι θα μπορούσε να είναι. Το ενδιαφέρον μας για το “νέο” στην τέχνη του θεάτρου μάς επιβάλει να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους της εκπαίδευσης. Κατοικούμε έναν αεικίνητο κόσμο, και οι μορφές τέχνης αλλάζουν μαζί με τις εμπειρίες της συνεχώς μεταβαλλόμενης συνείδησης.

Σήμερα με σημαντικούς και συναρπαστικούς τρόπους, το θέατρο, η τέχνη που ασχολείται περισσότερο με την παρατήρηση και την αντανάκλαση της ανθρώπινης φύσης (συμπεριφοράς), γίνεται πιο έντονα προσωπικό και ποικιλόμορφο καθώς οι καλλιτέχνες αναζητούν πιο σύγχρονες, πιο ευφάνταστες συσχετίσεις μορφών επαφής.

Εκπαιδεύουμε την δεξιοτεχνία στην χρήση εκφραστικών εργαλείων, κοινών σε όλες τις μορφές τέχνης, μέσω των οποίων γίνεται εφικτή η επικοινωνία της ουσίας.

Παράλληλα δίνουμε έμφαση στην γνωριμία και κατανόηση των στοιχείων που συνιστούν παράσταση.
Αναπτύσουμε ενεργά με τους μαθητές μας ένα λεξιλόγιο που εκτρέφει την καθαρή σκέψη, διευρύνει την αντίληψη, και μας επιτρέπει να ορίσουμε, αναλύσουμε, εκφράσουμε, επηρεάσουμε και αναπτύξουμε τις ιδέες μας.
Με αυτούς τους τρόπους θέλουμε να προάγουμε την δυνατότητα του ηθοποιού να επηρρεάσει θετικά το περιβάλλον του, να συνεισφέρει στην διαμόρφωση της κοινωνίας, να δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την καλλιτεχνική του έφραση και να καλλιεργήσει σε άλλους την ανάγκη για αυτά που έχει να προσφέρει.