Υποκριτική - Νέλλη Καρρά - Αρχή

Υποκριτική - Νέλλη Καρρά

(2 ψήφοι)
μέγεθος γραμματοσειράς

Πρώτο έτος: Στοιχεία της δημιουργικής διαδικασίας. Αυτό το εισαγωγικό μάθημα αποτελείται από μία σειρά ασκήσεων και εργασιών, οι οποίες αποσαφηνίζουν, μέσω θεωρίας και πρακτικής εφαρμογής, τα βασικά στοιχεία της δημιουργικής διαδικασίας και την καθημερινή εφαρμογή της. Σχηματίζουμε ένα πλαίσιο παρατήρησης, ανάπτυξης και διύλισης των πτυχών μας που συμμετέχουν δημιουργική δραστηριότητα. Εκπαιδευόμαστε στη χρήση εκφραστικών εργαλείων που μοιράζονται και χρησιμοποιούνται ισότιμα από όλες τις μορφές τέχνης, ώστε τελικά να τα εφαρμόσουμε στα στοιχεία που συγκροτούν το θέατρο.

Δεύτερο έτος: Shakespeare - Ο ποιητικός λόγος ως δράση χαρακτήρα. Από την πρώτη επαφή με το κείμενο, μέσω των δυναμικών του λόγου, της πρόθεσης και του στόχου, αναλύουμε το θέμα, την πλοκή, το θέαμα και το χαρακτήρα. Αναπτύσουμε αισθητική προσέγγιση, δημιουργούμε χαρακτήρα και φωτίζουμε την ποιητική διάσταση της στιγμής.

Τρίτο έτος: Ερευνώντας τους αξιόλογους συγγραφείς που δημιουργούν σύγχρονο θέατρο, ακολουθούμε την διαδικασία της παραγωγής μέχρι του τέλους της, την παράσταση. Δίνεται έμφαση στη χρήση τεχνικών που αποκτούνται στον επαγγελματικό χώρο και στους τρόπους που οι στόχοι επηρεάζουν τις επιλογές. Εδώ, η δέσμευσή μας στην κατεύθυνση της ενέργειας είναι πρωτίστως το τι μας κινητοποιεί και με πιο στόχο, σε τι βαθμό είμαστε συνειδητά κομμάτι του θεάτρου που αναπτύσεται σήμερα, σε τι βαθμό είμαστε ικανοί να παρατηρούμε και να λειτουργούμε με διαύγεια.

 

Διαβάστηκε 1021 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019 16:34

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Η ΑΡΧΗ

Logo Αρχή

Follow Us:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ