Δημήτρης Ήμελλος - Αρχή

Δημήτρης Ήμελλος

(2 ψήφοι)
μέγεθος γραμματοσειράς

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών εντάσσεται στο Θεατρικό Εργαστήρι του Β. Διαμαντόπουλου και αργότερα στη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δ. Φωτιάδη, απ' όπου και αποφοίτησε. Σπούδασε επίσης θέατρο πλάι στο Στ. Λιβαθινό και στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ). Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την παιδική σκηνή της Νίκης Τριανταφυλλίδη στη "Βασίλισσα του Χιονιού", με την Άννα Κοκκίνου στην "Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων", με τον Σταύρο Τσακίρη στις παραστάσεις "Οιδίπους επί Κολωνώ" και "Ένας Υπέροχος Κερατάς".

Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών εντάσσεται στο Θεατρικό Εργαστήρι του Β. Διαμαντόπουλου και αργότερα στη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Δ. Φωτιάδη, απ' όπου και αποφοίτησε. Σπούδασε επίσης θέατρο πλάι στο Στ. Λιβαθινό και στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ). Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με την παιδική σκηνή της Νίκης Τριανταφυλλίδη στη "Βασίλισσα του Χιονιού", με την Άννα Κοκκίνου στην "Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων", με τον Σταύρο Τσακίρη στις παραστάσεις "Οιδίπους επί Κολωνώ" και "Ένας Υπέροχος Κερατάς", με τον Λευτέρη Βογιατζή και το Εθνικό Θέατρο στους "Πέρσες", με το Γιώργο Κιμούλη στην "Αντιγόνη" και με το Στάθη Λιβαθινό στις παραστάσεις "Φρεναπάτη", "Η Νοσταλγός", "Αγάπης Αγώνας Άγονος", "Αυτό που δεν Τελειώνει" και "Μήδεια".
 
Με τον τελευταίο έχει συνεργαστεί και ως βοηθός σκηνοθέτη στις παραστάσεις "Δωδέκατη Νύχτα" ("Ηθοποιών Θέατρο") και "Πριν την Αποχώρηση" (Θεατρικός Οργανισμός "Πράξη"). Το 2001 για την ερμηνεία του στην "Φρεναπάτη" του Τ. Κούσνερ τιμήθηκε με το βραβείο "Δημήτρης Χορν". Στον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τους Θανάση Σκουρμπέλο, Νίκο Παναγιωτόπουλο, Στέλλα Θεοδωράκη, Πένυ Παναγιωτοπούλου και Γρηγόρη Καραντινάκη. Από τον Σεπτέμβριο του 2001 ανήκει στο δυναμικό της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου ως ηθοποιός και ως καθηγητής στο Εργαστήρι...
 
Μάθημα: Υποκριτική-Αυτοσχεδιασμός
Διαβάστηκε 732 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 15:54

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Η ΑΡΧΗ

Logo Αρχή

Follow Us:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ